zondag 6 april 2014

River of mirrors

De hoofdreden van onze stop in Noosa is een driedaagse kano-trip door de Australische “Everglades”. Na enkele uren aan dit nieuwe strandoord stellen we vast dat Noosa zelf ook de moeite waard is om er wat meer tijd te verslijten. Voor het eerst – en zeker niet het laatst – ergeren we ons aan ons vastgelegde reisschema, die geen spontane veranderingen meer toelaat..
 
 
2x Noosa National Park. Een zoveelste (indrukwekkende) Cliffwalk.
 
.. dus zijn we een dag later, voor dag & dauw al op weg naar de Everglades. Met een kano, enkele onderbroeken en onze complete camping-gear worden we aan de “Noosa River” afgezet en aan ons lot overgelaten. De tour is “Self-guided”. Voordeel: men krijgt geen pseudo-coole-“grappige” gids mee. De volgende drie dagen kunnen we zelf beslissen wat we doen & laten. We krijgen nog een wegbeschrijving, enkele fire-danger updates en een uitgebreide uitleg hoe men een slangenbeet het best verzorgen kan. Dan gaan we’t water in.
Aan boord van onze kano bevindt zich buiten ons tweetjes nog: een grote “eskie” (=frigobox) met ons voedsel, 20l drinkwater, een waterdichte ton met onze kleren, een tweede met onze tent en een grote sportzak met gasvuur & alles andere wat men om te koken nodig heeft. Een uur of twee paddelen later komen we aan bij ons bushcamp, waar we de tenten opslaan voor de komende twee nachten..
 
 
 
3x paddelen.
In de Noosa River stroomt zeer zuiver zoetwater. Door het extract van de omringende theebomen (theeboomolie) wordt het water zacht en krijgt het een donkerbruine kleur. Ook wanneer men werkelijk niets onder het water herkennen kan en de rivier er griezelig donker uitziet zou erin baden zeer gezond zijn voor haar & huid. Het mooiste is echter de schilderachtige spiegelingen die aan het wateroppervlakte ontstaan. De hemel en het bos spiegelt zich bijna identiek in het gladde water.. Mooi!
 
 
3x optische illusie?..
Het bushcamp is zoals voorheen aangekondigd vrij basic. Een stuk bos naast de rivier, geen douchen en elektriciteit. We like! Samen met een tiental anderen koken we er, drinken wijn en filosoferen over’t leven. Als het dan iets na 18u al pikdonker wordt paddelen we nog even om de indrukwekkende sterrenhemel te bewonderen, alvorens we vroeg in ons tentje kruipen..
 
Onze campmates.
 
Geruststellende waarschuwingen hier :-)..

Om een dag later stroomopwaarts verder te gaan. Omdat het verschrikkelijk heet is nemen we met z’n allen al na tien minuten een duik in het frisse water. Dat hier ooit haaien gespot werden en reuzenslangen leven is informatie die we makkelijk verdringen kunnen In dit donkere water zou men het toch pas merken wanneer het te laat is.
Hoewel het paddelen lastiger is als verwacht (geef ons maar een kayak) geven Inga & ik niet op. We gaan, daar waar de anderen al lang aan de kant liggen, en blijven gaan tot we ons kleine, eenzame & witte zandstrand gevonden hebben. Ons eigenste paradijsje, met niemand buiten ons in een straal van enkele uren varen. Heerlijk!
 
 
 
 
4x ONS paradijsje.
 
Op de laatste dag staan we om 5u op om vanuit de kano de zonsopgang te bewonderen. Tegen alle verwachtingen in was het meer als de moeite waard (zoals de foto’s bewijzen). Daarna was het inpakken en paddelen, richting bewoonde wereld. We zijn er wat rouwig om en hadden hier graag nog wat gebleven. Edoch, de planning roept, dezelfde avond nemen we nog een bus naar volgende highlight: Fraser Island.
 
 
2x zonsopgang.
 
 
2x "Op naar de volgende!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten