dinsdag 13 augustus 2013

Mi Buenos Aires querido!

We verbleven er de laatste tien dagen van onze lange reis. Deze Argentijnse hoofdstad heeft vele gezichten. Met méér inwoners dan in gans België is het geen verrassing dat je hier nooit alleen bent. De vele contradicties in een wel zeerl kleine notendop:

Buenos Aires is traditie, maar op (letterlijk!) elke hoek van de straat is een Mac Donalds te vinden. Buenos Aires is trendy, rijk & er leven behoorlijk veel mensen op straat. Buenos Aires is multicultureel, maar elke inwoner is een verdomd trotse Porteño (inwoner van..). In Buenos Aires wordt vrolijk gevierd, terwijl enkele straten verder overlevenden van de Falkland-oorlog nog dagelijks demonstreren. In Buenos Aires zijn vele oude gebouwen wondermooi, de hondenstrond op de versleten stoeprand toont de andere kant van de medaille.

In de donkerste stegen verdwaal je over de kasseistenen terwijl je over de Av. 9 de Julio op de (tweede) grootste avenida ter wereld kuiert. Hier is een man een macho en ook zie je ‘s nachts homokoppels die openlucht hun tango-kunsten tentoon spreiden. Buenos Aires zijn sjieke restaurants waar men enkel voorname mensen treft. Buenos Aires is braadworst vreten in een openstaande garage. Buenos Aires is anarchie. Buenos Aires is flaire. In Buenos Aires floreren schoonheids-geopereerde vrouwen en scharrelen mannen waardevolle, verkoopbare spullen op in de vuilbakken.

Buenos Aires bezoeken is geen normale city’trip. Het is iets wat je moet beleven, waarover je serieus kan nadenken en waar je opstaat met een ferme kater. I love(d) it!

Deze bijdrage betekent het einde van tien prachtige maanden op dit Zuid Amerikaanse continent. We namen er onze tijd voor, bezochten een vijftal landen zeer uitgebreid en beleefden zaken om nooit te vergeten. De luchthaven van Santiago de Chile, waar we ons nu bevinden en we straks op het vliegtuig naar Australië stappen, is een optimale plaats om daar even bij stil te staan. ’t Was machtig. Mijn “estado civil” is dan ook: “Feliz”. Ik ben gelukkig.

(meer foto’s komen vanaf morgen, wanneer we in Sydney wachten op onze aansluiting)



Aanstekelijkste straat-muzikanten ooit: Mahatma Dandy's!

1 opmerking: